Nedenfor vises det generelle forløb i forbindelse med arbejdet med "strategisk planlægning". Der findes sikkert lige så mange modeller som lærebøger, dog ligner modellerne i sidste ende hinanden.

Det væsentligste i forbindelse ved arbejdet med emnet er, at man tænker i muligheder før man tænker i løsninger, idet på mulighedernes legeplads er alt muligt - tænker man i løsninger fravælges uovervejede muligheder (eller udtrykt anderledes: den kendte løsning baserer sig på viden opnået "i går" mens arbejdet med mulighederne tvinger én til at arbejde med viden, som eksisterer i dag)

Det kan også vises på anden vis:
Formålet med øvelsen er selvsagt at opnå en bedre markedsandel

Blue ocean strategi - De nye vinderstrategier handler om at finde den strategi, der gør virksomheden unik på markedet, og gør virksomheden sine konkurrenter overlegen. Ledelsen skal ikke fokusere på dødelig konkurrence, som priskonkurrence, men på kreativitet og nye ideer.

Der er ingen virksomheder, der har konstant succes, og der er ingen brancher, hvor det altid går godt. Virksomheder skal derfor ikke holde fast i bestemte handlemønstre, men hele tiden omtænke den måde de markedsfører, sælger og kommunikerer med deres marked. Virksomheder skal tænke ud af boksen og finde deres unikke forretningsområde. På den måde bliver konkurrence stort set overflødig.

Det røde ocean symboliserer markeder med dødelig hård konkurrence. Det blå ocean symboliserer unikke markedspositioner, hvor konkurrencen er minimal.

Nu kan figuren ikke stå alene - hvis der skal mere til, så bare kontakt mig
Jeg tilbyder selvsagt arbejdet med ovennævnte - ved interesse: jamen...